Sinds 2012 zijn wij gaan samenwerken met een kunstenares Gerreke van Veen uit Dordrecht, die haar specialiteit heeft op het gebied van keramiek. Niks is haar te gek, ze is een absolute topper met boetseren en maakt exclusief voor de opdrachtgevers van SculpturenKopen.nl de meest uiteenlopende keramieke beelden.

Keramiek (zoals aardewerk, steengoed en porselein) is een materiaal dat noch een metaal noch een polymeer is. Keramiek kan worden omschreven als een materiaal dat wordt gevormd door verhitting (in bijvoorbeeld een oven) en soms ook druk, waarbij minimaal twee elementen aanwezig zijn. Eén ervan is non-metallisch en de ander mag zowel metallisch als niet-metallisch zijn.

Heb je maar 1 stuk nodig of kleine aantallen dan is het werken met keramiek ideaal. Het kan snel, zelfde uitstraling als brons en is prijstechnisch interessant bij kleine oplage. Je hoeft geen mal te maken en dat scheelt aanzienlijk in de kosten. Vaak kunnen we dit soort projecten binnen 2 à 4 weken maken. Na dat model uit de oven komt kan het in allerlei kleuren gepatineerd worden.

Prijstechnisch ligt het maken van dit soort sculpturen tussen de 400 en 1500 euro, afhankelijk van moeilijkheidsgraad en details.